Contact
Bel voor meer informatie 06-19782091 | of mail naar: info@natuurpresentaties.nl

facebook logo   facebook logo   facebook logo facebook logo

Cursussen

Natuurpresentaties staat sinds 2011 voor op maat gemaakte cursussen rond flora, fauna en ecologie maar biedt ook jaarlijks een eigen programma. Daarnaast is elk groen initiatief van harte welkom. Op basis van uw wensen ontvangt u een voorstel met een prijsopgave.

Natuurpresentaties docent Kees Boele is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en mag daarmee btw-vrijstelling voor elke beroepsgerelateerde opleiding aanbieden.

Programma Natuurpresentaties 2019-2020

Seniorenacademie HOVO Groningen en Drenthe

Natuurpresentaties levert sinds 2012 een breed scala aan biologische onderwerpen voor het programma van de Seniorenacademie HOVO (Groningen, Assen en Leeuwarden). In herfst en winter altijd als serie colleges, in de zomerperiode als een gemengd programma met excursies en colleges. Onderwerpen worden op hbo/wo-niveau gepresenteerd en zijn gericht op geïnteresseerden van vijftig jaar en ouder.

Herfstprogramma 2019:

  • Voortplanting en communicatie (Groningen)
  • Geleedpotigen, van spin tot schorpioen (Assen)

Hovo Utrecht

Sinds 2017 wordt samengewerkt met de HOVO Utrecht.  Onderwerpen worden op hbo/wo-niveau gepresenteerd en zijn gericht op geïnteresseerden van vijftig jaar en ouder.

Herfstcursus: Evolutie van vogels en zoogdieren – 13 november – 18 december. Informatie Hovo Utrecht

Hovo Brabant Seniorenacademie

Vanaf 2018 wordt samengewerkt met HOVO Brabant Seniorenacademie.  Onderwerpen worden op hbo/wo-niveau gepresenteerd en zijn gericht op geïnteresseerden van vijftig jaar en ouder.

Kindercollege: Grote roofdieren in Nederland, 6 november Informatie: Hovo Brabant.

Voorjaarscursus: Voortplanting en gedrag

Vrije Academie

Wat begon als Amsterdams opleidingsinstituut voor gedegen cursussen kunsthistorie is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk instituut voor volwassenen educatie met een breed scala aan onderwerpen. In de herfst volgt:

Collegereeks Biologie – van oersoep tot sapiens Amsterdam 25-09-19 / 13-11-19
Collegereeks Biologie – van oersoep tot sapiens Amersfoort 24-09-19 / 12-11-19
Collegereeks Biologie – van oersoep tot sapiens Zwolle 24-09-19 / 12-11-19
Collegereeks Evolutie: van veer tot mens Amsterdam 23-09-19 / 09-12-219
Collegereeks Evolutie: van veer tot mens Den Haag 28-09-19 / 14-12-19
Collegereeks Evolutie: van veer tot mens Nijmegen 27-09-19 / 13-12-19
Collegereeks Evolutie: van veer tot mens Utrecht 23-09-19 / 09-12-19

Informatie: Vrije Academie

Uw groene cursussen

In de afgelopen jaren heeft Natuurpresentaties vele cursussen voor verenigingen mogen aanbieden. Een mooi voorbeeld was “Vogeltrek in een breed kader” voor de Vogelwerkgroep Lochem (en leden van vogelwerkgroep Zutphen). Maar ook de tientallen Groen & Doen cursussen (van vogelgeluiden tot floracursussen), een minicursus “Wat eet er van mijn plant” voor Groei & Bloei Veenendaal en de cursus libellen en agrarisch natuurbeheer (Alcedo Natuurprojecten) kunnen genoemd worden. Vraag eens een offerte met uw gewenste onderwerp en we gaan graag voor u aan het werk. Cursuslocaties zijn altijd in overleg, vanaf het Wad tot aan de Maas is mogelijk, voor West- en Zuid Nederland wordt gezocht naar passende mogelijkheden.

Natuurpresentaties werkt met een standaardovereenkomst waarmee samen met de opdrachtgever datum, onderwerp, doelgroep, locatie en te betalen kosten worden vastgelegd. Betaling van kosten gaat altijd op factuur met betaling van de eerste 50% van de totale kosten bij opdrachtverlening. Het resterend bedrag wordt na afsluiting van de cursus gefactureerd.

Prijsopgave aanvragen