Contact
Bel voor meer informatie 06-19782091 | of mail naar: info@natuurpresentaties.nl

facebook logo   facebook logo   facebook logo facebook logo

Cursussen

Natuurpresentaties staat sinds 2011 voor op maat gemaakte cursussen rond flora, fauna en ecologie maar biedt ook jaarlijks een eigen programma. Daarnaast is elk groen initiatief van harte welkom. Op basis van uw wensen ontvangt u een voorstel met een prijsopgave.

Reinderink Natuuradvies en -beleving biedt in de provincies Gelderland en Overijssel lessen voor basisscholen.

Natuurpresentaties docent Kees Boele is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en mag daarmee btw-vrijstelling voor elke beroepsgerelateerde opleiding aanbieden.

Programma Natuurpresentaties 2018

Seniorenacademie HOVO Groningen en Fryslân 2018

Natuurpresentaties levert sinds 2012 een breed scala aan biologische onderwerpen voor het programma van de Seniorenacademie HOVO (Groningen en Leeuwarden). In herfst en winter altijd als serie colleges, in de zomerperiode als een gemengd programma met excursies en colleges. Onderwerpen worden op hbo/wo-niveau gepresenteerd en zijn gericht op geïnteresseerden van vijftig jaar en ouder.

Winterprogramma 2018

* Groningen: Natuurlijk vergiftig

* Leeuwarden: Ecologie Friese meren en plassen

HOVO Utrecht 2017 en 2018

Voor de zomer 2018 wordt gedacht aan een cursus Ecologie en kennismaking nachtelijk leven. Na een introductie volgen twee excursie met als thema’s nachtvlinders en vleermuizen.

In de herfst 2018 volgt de cursus Evolutie van Planten.

 

HOVO Brabant Seniorenacademie 2018

Natuurpresentaties werkt aan invulling van een zomercursus “De Boom In” (ecologie van bomen) en een herfstcursus “Brabants water” voor Hovo Brabant Seniorenacademie.

 

Vrije Academie 2018

Wat begon als Amsterdams opleidingsinstituut voor gedegen cursussen kunsthistorie is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk instituut voor volwassenen educatie met een breed scala aan onderwerpen. Vanaf 2018 zal met hulp van Natuurpresentaties biologie geïntroduceerd worden met als eerste onderwerp “Van oersoep tot oermens”.

 

Uw groene cursussen

In de afgelopen jaren heeft Natuurpresentaties vele cursussen voor verenigingen mogen aanbieden. Een mooi voorbeeld was “Vogeltrek in een breed kader” voor de Vogelwerkgroep Lochem (en leden van vogelwerkgroep Zutphen). Maar ook de tientallen Groen & Doen cursussen (van vogelgeluiden tot floracursussen), een minicursus “Wat eet er van mijn plant” voor Groei & Bloei Veenendaal en de cursus libellen en agrarisch natuurbeheer (Alcedo Natuurprojecten) kunnen genoemd worden. Vraag eens een offerte met uw gewenste onderwerp en we gaan graag voor u aan het werk. Cursuslocaties zijn altijd in overleg, vanaf het Wad tot aan de Maas is mogelijk, voor West- en Zuid Nederland wordt gezocht naar passende mogelijkheden.

Natuurpresentaties werkt met een standaardovereenkomst waarmee samen met de opdrachtgever datum, onderwerp, doelgroep, locatie en te betalen kosten worden vastgelegd. Betaling van kosten gaat altijd op factuur met betaling van de eerste 50% van de totale kosten bij opdrachtverlening. Het resterend bedrag wordt na afsluiting van de cursus gefactureerd.

 

Prijsopgave aanvragen