Natuurpresentaties staat sinds 2011 voor op maat gemaakte cursussen rond flora, fauna en ecologie in samenwerking met diverse opdrachtgevers. Daarnaast is elk groen initiatief van harte welkom. Op basis van uw wensen ontvangt u een voorstel met een prijsopgave.

Programma Natuurpresentaties 2022 / 2023

 

 

Veldcursus flora & fauna

In 2022 is voorlopig de laatste Veldcursus Flora en Fauna gegeven. Mocht het mogelijk zijn deze weer te organiseren? Dan leest u hierover op deze website of onze FB pagina.

Vrije Academie

Wat begon als Amsterdams opleidingsinstituut voor o.a. cursussen kunsthistorie is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk instituut voor volwassenen educatie met een breed scala aan onderwerpen. Vanaf 2018 is biologie een vast onderdeel in het programma.

Informatie: Vrije Academie

HOVO Utrecht

Sinds 2017 wordt samengewerkt met HOVO Utrecht.  Onderwerpen worden op hbo/wo-niveau gepresenteerd en zijn gericht op geïnteresseerden van vijftig jaar en ouder. Op dit moment zijn er geen cursussen gepland. Informatie: HOVO Utrecht.

HOVO Brabant Seniorenacademie

Vanaf 2018 wordt samengewerkt met HOVO Brabant Seniorenacademie.  Onderwerpen worden op hbo/wo-niveau gepresenteerd en zijn gericht op geïnteresseerden van vijftig jaar en ouder.

Informatie: HOVO Brabant

Uw groene cursussen

In de afgelopen jaren heeft Natuurpresentaties vele cursussen voor verenigingen mogen aanbieden. Een mooi voorbeeld was “Vogeltrek in een breed kader” voor de Vogelwerkgroep Lochem (en leden van vogelwerkgroep Zutphen). Maar ook de tientallen Groen & Doen cursussen (van vogelgeluiden tot floracursussen), en een minicursus “Wat eet er van mijn plant” voor Groei & Bloei Veenendaal kunnen genoemd worden. Vraag eens een offerte met uw gewenste onderwerp en we gaan graag voor u aan het werk. Cursuslocaties zijn altijd in overleg, vanaf het Wad tot aan de Maas is mogelijk..

Natuurpresentaties werkt met een standaardovereenkomst waarmee samen met de opdrachtgever datum, onderwerp, doelgroep, locatie en te betalen kosten worden vastgelegd. Betaling van kosten gaat altijd op factuur met betaling van de eerste 50% van de totale kosten bij opdrachtverlening. Het resterend bedrag wordt na afsluiting van de cursus gefactureerd.