Natuurpresentaties staat sinds 2011 voor op maat gemaakte cursussen rond flora, fauna en ecologie in samenwerking met diverse opdrachtgevers. Daarnaast is elk groen initiatief van harte welkom. Op basis van uw wensen ontvangt u een voorstel met een prijsopgave.

Programma Natuurpresentaties 2023 / 2024

Vrije Academie

Wat begon als Amsterdams opleidingsinstituut voor o.a. cursussen kunsthistorie is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk instituut voor volwassenen educatie met een breed scala aan onderwerpen. Vanaf 2018 zijn biologie en andere natuurwetenschappen een vast onderdeel in het programma.

Informatie: Vrije Academie

  • Lezing bij expositie Surreal Science, Teylers Museum, Haarlem, online 24 augustus – Informatie
  • Studiedag Klimaat, toen, nu en later. Vijf data en  vijf locaties vanaf 21 juni –  Informatie
  • Collegeserie Blauwe Aarde, ecologie van zout en zoet water. September 2023. Online en op locatie, Informatie
  • Collegeserie “Oerland”, thematische boekbespreking Thomas Halliday ‘Oerland’ (‘Otherlands’) bestaande uit zes colleges, Tien locaties en online, twee dataseries. Informatie
  • Lunchlezing 26 oktober, Laatste nieuws over evolutie van de mens. Informatie

HOVO Brabant Seniorenacademie

Vanaf 2018 wordt samengewerkt met HOVO Brabant Seniorenacademie.  Onderwerpen worden op hbo/wo-niveau gepresenteerd en zijn gericht op geïnteresseerden van vijftig jaar en ouder.

Informatie: HOVO Brabant

Uw groene cursussen

In de afgelopen jaren heeft Natuurpresentaties vele cursussen voor verenigingen mogen aanbieden. Een mooi voorbeeld was “Vogeltrek in een breed kader” voor de Vogelwerkgroep Lochem (en leden van vogelwerkgroep Zutphen). Maar ook de tientallen Groen & Doen cursussen (van vogelgeluiden tot floracursussen), en een minicursus “Wat eet er van mijn plant” voor Groei & Bloei Veenendaal kunnen genoemd worden. Vraag eens een offerte met uw gewenste onderwerp en ik ga graag voor u aan het werk. Cursuslocaties zijn altijd in overleg maar gegeven de reisafstand vanaf Brabant helaas alleen ten zuiden van de grote rivieren.

Natuurpresentaties werkt met een standaardovereenkomst waarmee samen met de opdrachtgever datum, onderwerp, doelgroep, locatie en te betalen kosten worden vastgelegd. Betaling van kosten gaat altijd op factuur met betaling van de eerste 50% van de totale kosten bij opdrachtverlening. Het resterend bedrag wordt na afsluiting van de cursus gefactureerd.