Contact
Bel voor meer informatie 06-19782091 | of mail naar: info@natuurpresentaties.nl

facebook logo   facebook logo   facebook logo facebook logo

Excursiekalender

Het jaar rond kunnen wij een gevarieerd programma bestaande uit algemene natuurwandelingen, thema-excursies en meerdaagse activiteiten bieden. Soms onder eigen vlag, vaak als onderdeel van het aanbod van anderen

Kosten zijn vermeld bij elke excursie. Onze algemene voorwaarden vindt u hier.

 26 mei 2019; 19.30 – 01.00 uur: Lauwersmeer – nachtvlinderbelevenis met de Najade
Topper van de jaarlijkse nachtvlinderbelevenis is altijd de zeiltocht met de antieke Najade over het Lauwersmeer, aanleggen op een onbewoond eiland en dan met elkaar het nachtvlinderlaken opzetten. Dit jaar wat eerder zodat we nog meer van de nacht kunnen genieten. Wat gaat het worden? Wilgenhoutrups, allerlei tandvlinders, een eerste groot avondrood? We zullen het zien. Kosten: zeiltocht,eenvoudige consumpties en begeleiding € 45. Informatie en opgave: Najade.

31 mei 2019, 20.30 – 00.00 uur: Nachtvlinderbelevenis Camping de Rimboe – Lunteren
De tweede nachtvlinderbelevenis 2019 gaat naar Lunteren. Na het succes van vorig jaar kan je opnieuw komen kamperen en vlinders kijken in de Veluwse bossen. Opgave bij Camping de Rimboe.

8 juni 2019, 20.30 – 00.00 uur: Nachtvlinderbelevenis Landgoed ’t Zand – Zelhem
Ook dit jaar weer een kans om heerlijk te kamperen tijdens de Pinksterdagen op Landgoed ’t Zand en ’s avonds aan te schuiven bij het nachtvlinderlaken. Startend met een inleiding en daarna is het afwachten. Knalgele hagedoornvlinders, bonte vuursteenvlinders…het kan allemaal. Opgave bij Landgoed ’t Zand.

21-23 juni 2019: Helgoland – Jonge zeevogels en zeehonden, weekendexcursie
Tijdens de Helgoland excursie 2018 hebben we besloten in 2019 een poging te gaan wagen om de “Lummen Sturz” (zoals de Duitsers het “uitspringen” van jonge zeekoeten noemen) te zien. Net na de langste dag is de beste periode volgens alle waarnemingsgegevens. In ieder geval hebben we met vrijdagavond én zaterdagavond twee kansen want het gebeurt altijd tussen 22.00 en 23.30 uur. Zijn ze al vertrokken of wat later begonnen met broeden? Dan zijn er altijd nog jonge Jan van Genten, drieteenmeeuwen en noordse stormvogels.  Op vrijdagochtend gaan we met de boot vanaf Bremerhaven en kunnen dan rond de middag aankomen op het meest bizarre Noordzee eiland. Steil uit zee oprijzend als een gebroken tand met aan de oostkant een klein tweede eilandje, Düne. Zeevogels vinden er hun broedplek. Zeer zeldzame wilde kool bloeit begin juni in overdadig gele boeketjes.  Vrijdagmiddag staat  de klif op het programma, zaterdag besteden we op Düne met o.a. aandacht voor de vele grijze en gewone zeehonden, duinflora en alles wat er op en rond het strand te vinden is. Zondagochtend staat de noordpunt van Helgoland op het programma met mogelijk bijzondere kleine zangvogels. Rond 16.00 uur  nemen we de boot weer terug. Vanwege beide avondwandelingen kan er niet gekampeerd worden (camping ligt op Düne) en kunt u accommodatie huren in de jeugdherberg (ongeveer € 50,- p.p. / nacht vol pension  (N.B. Helgoland is klein, dus wees er snel bij voordat alles vol is). Kosten: € 130,- inclusief veerboten, organisatie en excursie begeleiding; exclusief accommodatie, maaltijden en carpool naar de vertrek haven.

Opgave