Contact
Bel voor meer informatie 06-19782091 | of mail naar: info@natuurpresentaties.nl

facebook logo   facebook logo   facebook logo facebook logo

Excursiekalender

Het jaar rond kunnen wij een gevarieerd programma bestaande uit algemene natuurwandelingen, thema-excursies en meerdaagse activiteiten bieden. Soms onder eigen vlag, vaak als onderdeel van het aanbod van anderen

Kosten zijn vermeld bij elke excursie. Onze algemene voorwaarden vindt u hier.

8 juni 2019, 20.30 – 00.00 uur: Nachtvlinderbelevenis Landgoed ’t Zand – Zelhem
Ook dit jaar weer een kans om heerlijk te kamperen tijdens de Pinksterdagen op Landgoed ’t Zand en ’s avonds aan te schuiven bij het nachtvlinderlaken. Startend met een inleiding en daarna is het afwachten. Knalgele hagedoornvlinders, bonte vuursteenvlinders…het kan allemaal. Opgave bij Landgoed ’t Zand.

15 juni 2019, 20.30 – 00.00 uur: Nachtvlinderbelevenis Theaterboerderij – Natuurkampeerterrein Op ’t Hogt –  Gemonde
Vlinders kijken op een nieuwe locatie is altijd weer leuk. Dit jaar sluit Op ’t Hogt zich aan bij de nachtvlinderbelevenis. Wat gaat het worden? Vele pijlstaarten, spectaculaire sorten uilen? Alles zal afhangen van temperatuur en verdere weersomstandigheden. Opgave bij Op ’t Hogt.

21 – 23 juli 2019: Helgoland – Jonge zeevogels en zeehonden, weekendexcursie
Tijdens de Helgoland excursie 2018 hebben we besloten in 2019 een poging te gaan wagen om de “Lummen Sturz” (zoals de Duitsers het “uitspringen” van jonge zeekoeten noemen) te zien. Net na de langste dag is de beste periode volgens alle waarnemingsgegevens. In ieder geval hebben we met vrijdagavond én zaterdagavond twee kansen want het gebeurt altijd tussen 22.00 en 23.30 uur. Zijn ze al vertrokken of wat later begonnen met broeden? Dan zijn er altijd nog jonge Jan van Genten, drieteenmeeuwen en noordse stormvogels.  Op vrijdagochtend gaan we met de boot vanaf Bremerhaven en kunnen dan rond de middag aankomen op het meest bizarre Noordzee eiland. Steil uit zee oprijzend als een gebroken tand met aan de oostkant een klein tweede eilandje, Düne. Zeevogels vinden er hun broedplek. Zeer zeldzame wilde kool bloeit begin juni in overdadig gele boeketjes.  Vrijdagmiddag staat  de klif op het programma, zaterdag besteden we op Düne met o.a. aandacht voor de vele grijze en gewone zeehonden, duinflora en alles wat er op en rond het strand te vinden is. Zondagochtend staat de noordpunt van Helgoland op het programma met mogelijk bijzondere kleine zangvogels. Rond 16.00 uur  nemen we de boot weer terug. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, er is nog accommodatie bewschikbaar op de camping van Düne (10 minuten met een veerbootje vanaf Helgoland, laatste boot 23.00 uur).Nu met 20 % korting op de kostprijs van € 175,- inclusief veerboten, organisatie en excursie begeleiding; exclusief accommodatie, maaltijden en carpool naar de vertrek haven.

Opgave

25 juli 2019, 20.30 – 00.00 uur: Nachtvlinderbelevenis Camping Beek en Hei –  Otterlo
Ook dit jaar weer twee keer een nachtvlinderbelevenis op camping Beek en Hei. Steeds weer verrassend anders, vaak met mooie dennenpijlstaarten en hagedoornvlinders. Opgave bij Beek en Hei.

25 juli 2019, 20.30 – 00.00 uur: Nachtvlinderbelevenis Camping Beek en Hei –  Otterlo
Ook dit jaar weer twee keer een nachtvlinderbelevenis op camping Beek en Hei. Steeds weer verrassend anders, vaak met mooie dennenpijlstaarten en hagedoornvlinders. Opgave bij Beek en Hei.

29 juli 2019, 20.30 – 00.00 uur: Nachtvlinderbelevenis Scharvelt –  Haarlo
Voor het achtste jaar staat ’t Scharvelt op de agenda van de nachtvlinderbelenis. Met het laken naast een grote bloemenweide omzoomd door houtwallen en bosjes is het elk jaar weer feest, Van grote zomervlinder tot avondrood, kleurrijk is het altijd. Opgave bij ’t Scharvelt 

8 augustus 2019, 20.30 – 00.00 uur: Nachtvlinderbelevenis Camping Beek en Hei –  Otterlo
De tweede nachtvlinderbelevenis op camping Beek en Hei is traditie getrouw altijd in augustus. Een mooi moment om het Rood Weeskind te kunnen begroeten op het witte doek. Opgave bij Beek en Hei.