Contact
Bel voor meer informatie 06-19782091 | of mail naar: info@natuurpresentaties.nl

facebook logo   facebook logo   facebook logo facebook logo

Excursiekalender

Het jaar rond bieden wij een gevarieerd programma bestaande uit algemene natuurwandelingen, thema-excursies en meerdaagse activiteiten. Soms onder eigen vlag, vaak als onderdeel van het aanbod van anderen zoals Stichting Het Drentse Landschap en de Koningsherberg (Anloo). Wandelingen in de Achterhoek worden verzorgd door Sylvia Reinderink.

Kosten zijn vermeld bij elke excursie. Onze algemene voorwaarden vindt u hier.

Juli t/m oktober 2018 Rondleidingen door tuinen Rosenhaege (Kotten) en / of Steengroeve Winterswijk. Reinderink Natuuradvies & -beleving is in 2018 een samenwerkingsverband aangegaan met Rosenhaege. Rosenhaege ligt in het coulissenlandschap van Kotten (nabij Winterswijk). Op een terrein van 4,5 ha. zijn kijk- en voorbeeldtuinen te vinden, o.a. de ”cottagegarden” met border van Monet, de landschappelijke tuinen met lavendelheuvel, ”Land-Art”, het grassenpark en natuurgebied. De tuinen zijn aangelegd door de eigenaresse die tuinontwerpster is. Op het terras van het Keltische koffiehuis kunt u nagenieten van uw bezoek onder het genot van een kop koffie / thee met gebak.Van juli t/m oktober 2018 verzorgen wij op verzoek rondleidingen door deze tuinen voor groepen van 10 tot 20 personen (verenigingen, campings, families en andere geïnteresseerden). Voor verdere informatie klik op Rosenhaege / Steengroeve.

7 oktober; 4 november; 2 december : Koningsherberg (Anloo) – Koningswandelingen, inloop 10.30 uur, start 11.00, terug 16.00 
Loopt u ook graag? Maar liever niet alleen? Of gewoon geen gedoe met kaarten en routebeschrijvingen. Op zoek naar de meest bijzondere plekjes waar oeroude roots van het landschap nog te vinden zijn? En onderweg oog krijgen voor bijzondere natuurbelevingen? Uw gids zet deze maand een echte nazomerwandeling uit en laat onderweg de mooiste landschappen, planten en dieren zien. Maximale wandelafstand 15 km. Kosten: € 8,00 exclusief consumpties.

Opgave

21-23 juni 2019: Helgoland – Jonge zeevogels en zeehonden, weekendexcursie
Tijdens de Helgoland excursie 2018 hebben we besloten in 2019 een poging te gaan wagen om de “Lummen Sturz” (zoals de Duitsers het “uitspringen” van jonge zeekoeten noemen) te zien. Net na de langste dag is de beste periode volgens alle waarnemingsgegevens. In ieder geval hebben we met vrijdagavond én zaterdagavond twee kansen want het gebeurt altijd tussen 22.00 en 23.30 uur. Zijn ze al vertrokken of wat later begonnen met broeden? Dan zijn er altijd nog jonge Jan van Genten, drieteenmeeuwen en noordse stormvogels.  Op vrijdagochtend gaan we met de boot vanaf Bremerhaven en kunnen dan rond de middag aankomen op het meest bizarre Noordzee eiland. Steil uit zee oprijzend als een gebroken tand met aan de oostkant een klein tweede eilandje, Düne. Zeevogels vinden er hun broedplek. Zeer zeldzame wilde kool bloeit begin juni in overdadig gele boeketjes.  Vrijdagmiddag staat  de klif op het programma, zaterdag besteden we op Düne met o.a. aandacht voor de vele grijze en gewone zeehonden, duinflora en alles wat er op en rond het strand te vinden is. Zondagochtend staat de noordpunt van Helgoland op het programma met mogelijk bijzondere kleine zangvogels. Rond 16.00 uur  nemen we de boot weer terug. Vanwege beide avondwandelingen kan er niet gekampeerd worden (camping ligt op Düne) en kunt u accommodatie huren in de jeugdherberg (ongeveer € 50,- p.p. / nacht vol pension  (N.B. Helgoland is klein, dus wees er snel bij voordat alles vol is). Kosten: € 130,- inclusief veerboten, organisatie en excursie begeleiding; exclusief accommodatie, maaltijden en carpool naar de vertrek haven.

Opgave