Contact
Bel voor meer informatie 06-19782091 | of mail naar: info@natuurpresentaties.nl

facebook logo   facebook logo   facebook logo facebook logo

Excursiekalender

Het jaar rond bieden wij een gevarieerd programma bestaande uit algemene natuurwandelingen, thema-excursies en meerdaagse activiteiten. Soms onder eigen vlag, vaak als onderdeel van het aanbod van anderen zoals Stichting Het Drentse Landschap, de Koningsherberg (Anloo), restaurant van Tarel (Taarlo) en Hotel Alpenhof (Fügen, Zillertal). Wandelingen in Noord-Nederland worden verzorgd door het team van Natuurpresentaties Haren, in de Achterhoek door Sylvia Reinderink.

Kosten zijn vermeld bij elke excursie. Onze algemene voorwaarden vindt u hier.

4 februari Koningsherberg (Anloo) – Koningswandeling, inloop 10.30 uur, start 11.00, terug 16.00 
Het is inmiddels een vaste traditie: elke eerste zondag van de maand en langere natuurwandeling met een enthousiaste gids vanuit de gezellige Koningsherberg in Anloo. Niet alleen wordt elke keer een andere route gekozen maar door als velen elke maand mee te lopen ziet u het oeroude Drentse landschap steeds in verschillende seizoenen. Met in februari kans op overwinterende rietganzen en kepen maar ook met een prachtig zicht op de bijzondere omgeving. Maximale wandelafstand 15 km. Kosten: € 8,00 exclusief consumpties.

Opgave

4 maart: Koningsherberg (Anloo) – Koningswandeling, inloop 10.30 uur, start 11.00, terug 16.00 
Loopt u ook graag? Maar liever niet alleen? Of gewoon geen gedoe met kaarten en routebeschrijvingen. Op zoek naar de meest bijzondere plekjes waar oeroude roots van het landschap nog te vinden zijn? En onderweg oog krijgen voor bijzondere natuurbelevingen? Uw gids zet elke maand een andere wandeling uit en laat onderweg de mooiste landschappen, planten en dieren zien. Maximale wandelafstand 15 km. Kosten: € 8,00 exclusief consumpties.

Opgave

1 – 3 juni: Helgoland – Zeevogels en zeehonden, weekendexcursie
Op verzoek ook in 2018 weer een weekend naar de rode kliffen van Helgoland. Op vrijdagochtend gaan we met de boot vanaf Bremerhaven of Cuxhaven en zijn dan rond de middag aankomen op het meest bizarre Noordzee eiland. Steil uit zee oprijzend als een gebroken tand met aan de oostkant een klein tweede eilandje, Düne. Jan van Genten, zeekoeten, alken, noordse stormvogels en drieteenmeeuwen vinden er hun broedplek. Zeer zeldzame wilde kool bloeit begin juni in overdadig gele boeketjes.  Vrijdagmiddag staan de zeevogels op het programma, zaterdag besteden we op Düne met o.a. aandacht voor de vele grijze en gewone zeehonden, duinflora en alles wat er op en rond het strand te vinden is. Zondagochtend staat de noordpunt van Helgoland op het programma met mogelijk bijzondere kleine zangvogels. Rond 16.00 uur  nemen we de boot weer terug. Accommodaties zijn naar eigen keuze en kunt u zelf boeken (N.B. Helgoland is klein, dus wees er snel bij voordat alles vol is). Kosten: € 125,- inclusief veerboten, organisatie en excursie begeleiding; exclusief accommodatie, maaltijden en carpool naar de vertrek haven.

Opgave

23-30 juni: Alpennatuur Zillertal – Voorjaarsflora
Sprankelend nieuw in 2018: vijf themaweken Alpennatuur in het Oostenrijkse Tirol. Vanuit het Nederlandse Apart-Hotel Alpenhof (Fügen) wandelen we op diverse locaties in en rond het Zillertal. Hoewel we met Alpennatuur naar alles kijken wat we tegenkomen is er steeds voor een extra accent gekozen. We beginnen met voorjaarsflora. Kwastjesbloemen, krokussen en sleutelbloemen komen als eerste in bloei als de laatste sneeuw gesmolten is. Drie avonden worden er korte en vooral kleurrijke presentaties gegeven rond geologie, orchideeën en vlinders. Interesse? Het aantal kamers is beperkt dus mail vandaag nog naar Wendy Tobben.

30 juni – 7 juli: Alpennatuur Zillertal – Bloemen en vlinders
In de tweede themaweek Alpennatuur in het Oostenrijkse Tirol bezoeken  we vanuit het Nederlandse Apart-Hotel Alpenhof (Fügen)  diverse locaties in en rond het Zillertal. Hoewel we met Alpennatuur naar alles kijken wat we tegenkomen is er steeds voor een extra accent gekozen. Begin juli begint het hoogseizoen van de Tiroolse vlinders en verandert de alpenwei in een dansend ballet, Drie avonden worden er korte en vooral kleurrijke presentaties gegeven rond geologie, orchideeën en vlinders. Interesse? Het aantal kamers is beperkt dus mail vandaag nog naar Wendy Tobben.

25 augustus – 2 september: Alpennatuur Zillertal – Natuurbeleving op hoogte
In de derde themaweek Alpennatuur in het Oostenrijkse Tirol bezoeken  we vanuit het Nederlandse Apart-Hotel Alpenhof (Fügen)  diverse locaties in en rond het Zillertal. Hoewel we met Alpennatuur naar alles kijken wat we tegenkomen is er steeds voor een extra accent gekozen. Eind augustus staan enkele fraaie, niet al te zware toppentochten en de Hintertuxer gletsjer op het programma. Verder zullen op drie avonden korte en vooral kleurrijke presentaties gegeven worden rond geologie, orchideeën en vlinders. Interesse? Het aantal kamers is beperkt dus mail vandaag nog naar Wendy Tobben.

2 september – 8 september: Alpennatuur Zillertal – Alpenweiden en kristallen
Tijdens de vierde themaweek Alpennatuur in het Oostenrijkse Tirol bezoeken  we vanuit het Nederlandse Apart-Hotel Alpenhof (Fügen)  diverse locaties in en rond het Zillertal. Hoewel we met Alpennatuur naar alles kijken wat we tegenkomen is er steeds voor een extra accent gekozen. In deze week zal er vooral aandacht gegeven worden aan bijzondere geologie, stenen, kristallen en oeroude mijnbouw. Na het zomerseizoen komen de alpenweiden weer tot rust en bestaat er kans op ontmoetingen met alpenmarmotten. Verder zullen op drie avonden korte en vooral kleurrijke presentaties gegeven worden rond geologie, orchideeën en vlinders. Interesse? Het aantal kamers is beperkt dus mail vandaag nog naar Wendy Tobben.

20 oktober – 27 oktober: Alpennatuur Zillertal – Gouden herfst
In de laatste themaweek Alpennatuur 2018 in het Oostenrijkse Tirol bezoeken  we vanuit het Nederlandse Apart-Hotel Alpenhof (Fügen)  diverse locaties in en rond het Zillertal. Hoewel we met Alpennatuur naar alles kijken wat we tegenkomen is er steeds voor een extra accent gekozen. De herfst is in Tirol een bont kleurenfestijn. Lariksen hullen zich in goud, de laatste alpenbloemen zijn als helderblauwe sterren te vinden. Interesse? Het aantal kamers is beperkt dus mail vandaag nog naar Wendy Tobben.