Contact
Bel voor meer informatie 06-19782091 | of mail naar: info@natuurpresentaties.nl

facebook logo   facebook logo   facebook logo facebook logo

Excursiekalender

Het jaar rond kunnen wij op aanvraag een gevarieerd programma bieden bestaande uit algemene natuurwandelingen, thema-excursies en meerdaagse activiteiten bieden.

Als de excursie vanuit Natuurpresentaties aangeboden wordt zijn de kosten vermeld onder aan het blokje tekst. Alleen voor deze excursies gelden onze algemene voorwaarden, deze vindt u hier.

18 juni tot 26 juni 2021: Alpennatuur PLUS – Familiehotel Clarezia – Waltensburg
Tot en met 2017 waren Zwitserse themaweken Alpennatuur een vast onderdeel in de excursiekalender van Natuurpresentaties. Met de sluiting van het wandelhotel in Tschiertschen leek er een einde te komen aan deze traditie maar Alpennatuur komt weer terug. Nu vanuit het prachtige familiehotel Clarezia in Waltensburg. Hoewel u uiteraard ook met eigen vervoer kunt reizen is er opnieuw de mogelijkheid om in Arnhem op de hotelbus te stappe. Vervolgens bestaat het arrangement uit zeven dagen wandelen. Met kleine busjes wordt u elke dag naar het beginpunt gebracht en vandaar neemt bioloog en Alpen kenner Kees Boele u mee  op verrassende tochten. Van mei tot september veranderen de Zwitserse Alpen in een onvergetelijk prentenboek gevuld met duizenden bloemen en vlinders. Zwarte roodstaart, alpenkraai en sneeuwvink zorgen voor een muzikale omlijsting van elke bergwandeling. Maar in de natuur staan geen naambordjes of sprekende stenen die vertellen over vrouwenschoentjes of vanille orchissen.  Voor Kees is elk landschap echter een open boek, stenen worden stille getuigen van verdwenen oceanen, onstuitbaar oprukkende continenten en gestold verleden uit een tijd waarin op aarde geen mensen woonden. Het bloementapijt verandert met hem in tientallen soorten, elk bezocht door kenmerkende vlinders en andere insecten. Geluiden van vogels weet hij te benoemen, marmotten te spotten dankzij hun gefluit en met zwijgende Alpenlandsalamanders biedt hij een adempauze op weg naar de top. Wilt u nog meer kennis? Drie avonden verzorgt hij korte lezingen over geologie, flora en vlinders. Kiest u liever voor natuurbeleving, voor het ontdekken van u zelf in de machtige Alpenwereld of  een avond mindfullness / meditatie? Annelies van Laarhoven biedt voor belangstellenden een bijzondere “plus” op deze week Alpennatuur. Natuurbeleving is haar passie, fysiotherapie en haptonomisch counselen haar vak.

Informatie en boeking: Robin van der Bas, Familiehotel Clarezia

24 juli 2021: Nachtvlinderbelevenis – Landgoed Het Zand, Zelhem
Een terugkerende thema in de jaarkalender van Natuurpresentaties is de nachtvlinderbelevenis, in 2021 inmiddels al voor de tiende keer. Op natuurkampeerterrein Landgoed Het Zand beginnen we weer om 20.30 uur met een korte presentatie en daarna is het afwachten wat er op het verlichte laken gaat landen. Grote pijlstaarten? Bont gekleurde eenstaartjes? Elke keer is het weer anders, Informatie: Landgoed Het Zand

Opgave