Contact
Bel voor meer informatie 06-19782091 | of mail naar: info@natuurpresentaties.nl

facebook logo   facebook logo   facebook logo facebook logo

Excursiekalender

Het jaar rond bieden wij een gevarieerd programma bestaande uit algemene natuurwandelingen, thema-excursies en meerdaagse activiteiten. Soms onder eigen vlag, vaak als onderdeel van het aanbod van anderen zoals Stichting Het Drentse Landschap en de Koningsherberg (Anloo). Wandelingen in de Achterhoek worden verzorgd door Sylvia Reinderink.

Kosten zijn vermeld bij elke excursie. Onze algemene voorwaarden vindt u hier.

Juli t/m oktober 2018 Rondleidingen door tuinen Rosenhaege (Kotten) en / of Steengroeve Winterswijk. Reinderink Natuuradvies & -beleving is in 2018 een samenwerkingsverband aangegaan met Rosenhaege. Rosenhaege ligt in het coulissenlandschap van Kotten (nabij Winterswijk). Op een terrein van 4,5 ha. zijn kijk- en voorbeeldtuinen te vinden, o.a. de ”cottagegarden” met border van Monet, de landschappelijke tuinen met lavendelheuvel, ”Land-Art”, het grassenpark en natuurgebied. De tuinen zijn aangelegd door de eigenaresse die tuinontwerpster is. Op het terras van het Keltische koffiehuis kunt u nagenieten van uw bezoek onder het genot van een kop koffie / thee met gebak.Van juli t/m oktober 2018 verzorgen wij op verzoek rondleidingen door deze tuinen voor groepen van 10 tot 20 personen (verenigingen, campings, families en andere geïnteresseerden). Voor verdere informatie klik op Rosenhaege / Steengroeve.

2 augustus – Camping de Vledders, Schipborg Nachtvlinderbelevenis 20.30 –  00.00 uur
In Drentheis de Nachtvlinderbelevenis opnieuw te zien op de Vledders. Vlakbij de Drentsche Aa wordt het scherm heerlijk beschut opgezet. Na de presentatie gaat de nachtvlinderlamp aan en dan is het afwachten. Wat er gaat komen weten we nooit maar naarmate het later wordt worden steeds meer vlinders actief. Interesse? Mail even met de camping: info@devledders.nl

3 augustus: Eco-touristfarm de Biezen – Nachtvlinderbelevenis 20.30 –  00.00 uur
Zeven jaar geleden is de Nachtvlinderbelevenis ontstaan op de Biezen. Wat toen nog even kijken was hoe dat zou gaan is inmiddels een vast terugkerend fenomeen met steeds weer andere vlinders die op het verlichte doek neerstrijken. Van pinokkiomot tot rozenblaadje, van reusachtige ligusterpijlstaart tot de kleine eikensteltmot. Inmiddels zijn op de Biezen al ruim 150 soorten genoteerd. Interesse? Mail even met de camping: info@eco-touristfarm.com.

5 augustus: Koningsherberg (Anloo) – Koningswandeling, inloop 10.30 uur, start 11.00, terug 16.00 
Loopt u ook graag? Maar liever niet alleen? Of gewoon geen gedoe met kaarten en routebeschrijvingen. Op zoek naar de meest bijzondere plekjes waar oeroude roots van het landschap nog te vinden zijn? En onderweg oog krijgen voor bijzondere natuurbelevingen? Uw gids zet deze maand een echte augustuswandeling uit en laat onderweg de mooiste landschappen, planten en dieren zien. Maximale wandelafstand 15 km. Kosten: € 8,00 exclusief consumpties.

Opgave

9 augustus: Camping Beek en Hei, Otterlo – Nachtvlinderbelevenis 20.30 –  00.00 uur
De tweede nachtvlinderpresentatie op Beek en Hei krijgt een extra accent mee. Tijdens de presentatie wordt extra aandacht gegeven aan enkele van de honderden soorten die ook bij u in de tuin kunnen voorkomen. Daarna gaan we naar buiten om te zien wat zich in het felle licht op het vlinderlaken gaat melden. Drukke huismoeders zullen er zeker zijn maar of er ook een rood weeskind even langs komt? Als altijd wordt het zeker weer verrassend spannend. Interesse? Mail even met de camping: info@beekenhei.nl.

10 augustus: Camping ’t Spoek, Beekbergen – Nachtvlinderbelevenis 20.30 –  00.00 uur
De eerste Nachtvlinderbelevenis op ’t Spoek staat in het teken van de late zomervlinders. Eerst staat een korte presentatie op het programma. Daarna gaan we naar buiten om te zien wat zich in het felle licht op het vlinderlaken gaat melden. Drukke huismoeders zullen er zeker zijn maar of er ook een rood weeskind even langs komt? Als altijd wordt het zeker weer verrassend spannend. Interesse? Mail even met de camping: info@spoek.nl.

13 tot 16 augustus: Ommen, Veldcursus voor jonge biologen
Voor het derde jaar organiseren KNNV, Anne Krediet en Natuurpresentaties een veldcursus voor jonge biologen. Drie dagen intensief werken aan je eigen kennis op het gebied van flora, fauna en ecologie. Interesse? Kijk dan op Veldcursus en geef je vandaag nog op.

17 augustus: Camping de Bosgraaf, Lieren – Nachtvlinderbelevenis 20.30 –  00.00 uur
Lieren is een nieuwe stopplaats voor de Nachtvlinderbelevenis. Als altijd beginnend met een nieuwe presentatie en daarna gaat de nachtvlinderlamp aan. In augustus zijn vrijwel alle grote pijlstaarten al verdwenen maar als het weer een beetje meewerkt kunnen er toch nog tientallen kleine en grote, bonte en minder kleurige vlinders verwacht worden op het laken. Interesse? Mail even met de camping: info@bosgraaf.nl.

2 september: Koningsherberg (Anloo) – Koningswandeling, inloop 10.30 uur, start 11.00, terug 16.00 
Loopt u ook graag? Maar liever niet alleen? Of gewoon geen gedoe met kaarten en routebeschrijvingen. Op zoek naar de meest bijzondere plekjes waar oeroude roots van het landschap nog te vinden zijn? En onderweg oog krijgen voor bijzondere natuurbelevingen? Uw gids zet deze maand een echte nazomerwandeling uit en laat onderweg de mooiste landschappen, planten en dieren zien. Maximale wandelafstand 15 km. Kosten: € 8,00 exclusief consumpties.

Opgave

 

21-23 juni 2019: Helgoland – Jonge zeevogels en zeehonden, weekendexcursie
Tijdens de Helgoland excursie 2018 hebben we besloten in 2019 een poging te gaan wagen om de “Lummen Sturz” (zoals de Duitsers het “uitspringen” van jonge zeekoeten noemen) te zien. Net na de langste dag is de beste periode volgens alle waarnemingsgegevens. In ieder geval hebben we met vrijdagavond én zaterdagavond twee kansen want het gebeurt altijd tussen 22.00 en 23.30 uur. Zijn ze al vertrokken of wat later begonnen met broeden? Dan zijn er altijd nog jonge Jan van Genten, drieteenmeeuwen en noordse stormvogels.  Op vrijdagochtend gaan we met de boot vanaf Bremerhaven en kunnen dan rond de middag aankomen op het meest bizarre Noordzee eiland. Steil uit zee oprijzend als een gebroken tand met aan de oostkant een klein tweede eilandje, Düne. Zeevogels vinden er hun broedplek. Zeer zeldzame wilde kool bloeit begin juni in overdadig gele boeketjes.  Vrijdagmiddag staat  de klif op het programma, zaterdag besteden we op Düne met o.a. aandacht voor de vele grijze en gewone zeehonden, duinflora en alles wat er op en rond het strand te vinden is. Zondagochtend staat de noordpunt van Helgoland op het programma met mogelijk bijzondere kleine zangvogels. Rond 16.00 uur  nemen we de boot weer terug. Vanwege beide avondwandelingen kan er niet gekampeerd worden (camping ligt op Düne) en kunt u accommodatie huren in de jeugdherberg (ongeveer € 50,- p.p. / nacht vol pension  (N.B. Helgoland is klein, dus wees er snel bij voordat alles vol is). Kosten: € 130,- inclusief veerboten, organisatie en excursie begeleiding; exclusief accommodatie, maaltijden en carpool naar de vertrek haven.

Opgave