Contact
Bel voor meer informatie 06-19782091 | of mail naar: info@natuurpresentaties.nl

facebook logo   facebook logo   facebook logo facebook logo

Gastenboek

Johan

Prachtige, inspirerende foto's. Met kijken kun je ook veel leren. Ik ga hier zeker vaker komen.

Vr.grtn,

Johan


Arend Smeenge

Een reactie op de lezing van afgelopen donderdag voor Groei & Bloei Assen; Het was hardstikke interessant, en de belangstelling viel lang niet tegen. Ook leuke reacties op het vertelde verhaal; vooral de diepgang (o.a. de

geologie) Ik heb de rekening de volgend dag bij de penningmeester in de bus gedaan. IK maak graag nog eens weer gebruik van Uw diensten in een volgend seizoen.


Jan ten Sijthoff

Vandaag in stormachtig weer een wandeling met Kees Boele rondom Eext. Boeiend en inspirerend! Zeer aan te bevelen.


Ine Guillot

Hallo Kees,

Leuk om een oud NJNer tegen te komen op "mijn" Buunerbult!

Leuk ook om even mee op te lopen met een leuke groep mensen en dan ook nog wat te leren.

Mooie website heb je. Mijn man is Neerlandicus en docent Nederlands en Aardrijkskunde in Winschoten. Wie weet doet hij nog eens een beroep op je.

Als je weer eens een exursie hebt in de buurt mag je als tussenstop best met je groep koffie komen drinken in mijn mooie tuin.

Een hartelijke groet


Anje Vels

Geweldig zo enthousiast jij ons hebt rond geleid in het Drentsche AA gebied,. Je hebt ons plaatsen laten zien, die ik zelf nog nooit had gezien. Iedereen was helemaal enthousiast. Heel erg bedankt.


IVN Noord-Groningen

IVN Noord-Groningen heeft genoten van de prachtige presentatie over alles wat je tegenkomt Op de grens van land en zee! De reis ging van de noordstranden van de wadden naar de dijklichamen aan de kust. We zagen en hoorden filmbeelden, foto's, geluiden en voorwerpen van de expositietafel. Geweldig interessant met onze discussies tussendoor. Bedankt Kees!


Heleen

Zondag 23 februari waren we van de partij bij Lente van Drenthe voor 'ijzige sporen'. Voor het eerst mee geweest en zeker niet voor het laatst. Enorm genoten van de interessante, boeiende, leerzame verhalen verzorgd door 'veelweter' Kees Boele. Gelardeerd met een vleugje humor. Er is een thema als kapstok. Maar het is één grote ontdekkingstocht met ruimte voor eventuele zijsprongetjes als er interessante zaken onderweg te zien zijn of als je wat wilt vragen.


Johanna Klatter

Het was ons een waar genoegen deel te nemen aan de insectencursus en zomeravondwandelingen in 2013. We verheugen ons op 2014, de vogelgeluiden cursus en de wilde planten cursus in Pieterburen. Met liefhebbers struinen door de natuur met deskundige uitleg van Kees, werkt de gezondheid in de hand.


Yvonne Eissens

Op zaterdag 28 december 2013 ben ik met een groep onder leiding van Kees Boele de bossen bij Gasselte in gegaan, na eerst genoten te hebben van het prachtige geluid van midwinterhoornblazers.

De boswandeling was een rijke ervaring. Kees weet veel te vertellen en te boeien. het bos heeft zo veel verborgen schatten, die ik alleen nooit ontdekt zou hebben. Het was een ontzettend leuke middag die absoluut voor herhaling vatbaar is.


Ineke Gols

Vanmiddag was je hier in Rolde bij Hendrik Kok... na afloop heb ik je niet meer gesproken maar de ouderen vonden het weer geweldig. Ze hebben genoten van jouw manier van vertellen, zo intens en zo levend voor hen die slecht of niet meer kunnen zien. Een belevenis op zich hoorde ik hier en daar. Geweldig!!


Tobias Alderliesten

Beste Kees en Stella,

Bij deze wil ik jullie heel hartelijke bedanken voor de de prachtige week die jullie onze gasten hebben geboden. Jullie hebben er weer alles aan gedaan om er een super vakantie van te maken. Iedereen ging blij naar huis met een koffer vol neiuwe kennis over de natuur in het algemeen. Het was Top!

 

Hartelijke groet, Tobias


José de Kruif

Wij woonden de nachtvlinderbijeenkomst in Tull en 't Waal bij. Fantastisch. Mooie lezing en heel veel informatie. Veel opgestoken, bedankt.


Karin

Hallo Kees,
Bedankt voor je geweldig uitleg en enthousiasme!Laughing
Ik heb genoten van de avond! Vond het bijzonder dat ik ook een paar keer eentje voor even mocht vangen in een potje om goed te kunnen bekijken.
De foto's zijn aardig gelukt, dus een prachtige herinnering!
Jouw lijst van exemplaren die we gezien hebben maakt het compleet!


Bram

Geweldig hoe Kees Boele een presentatie houdt over de nachtvlinders en daarna met een wit doek en twee lampen tot de laatste uurtjes alles weet te vertellen over de vlinders die hier te voorschijn komen in Natuurcamping Bekhofschans te Boyl. Een aanrader!


Henny Klein

Hoi Kees,

Ook van deze laatste avondwandeling heb ik weer genoten, van  smalle wikke via de zandblauwjes naar de kleine klaproos, de es bood weer allerlei nieuwe planten met boeiende verhalen  Mijn absolute favoriet was de zwenkdravik, een schoonheid! Gele kwikstaarten om ons heen en een prachtige lucht, geen mooiere besteding van de juniavonden, ik verheug me nu al op volgend jaar!

 

Succes met de nachtvlinders deze zomer! Groetjes, Henny


Nicole Rambonnet

Ik ben erg blij met je hulp; het is voor ons natuurkampeerterreinhouders erg prettig om iemand van onze eigen “bloedgroep” te hebben, die een Facebook bedrijfspagina maakt. Dan heb je aan weinig woorden genoeg en is de stijl prettig en bijpassend.


Rudi Slager

Op 13 mei heeft Kees Boele een natuurexcursie verzorgd in het gebied van de Drentsche Aa bij Zeegse voor PowerTalk International, een internationale organisatie die deze keer zijn tweejaarlijkse conferentie in Zeegse hield. Het was voor de deelnemers een prachtige morgen, met uitstekend wandelweer en een bevlogen gids. We hebben met onze reactie even gewacht tot de evaluatieformulieren terug waren ontvangen. De reacties van de deelnemers waren, zonder uitzondering, zeer lovend. Het werd door de deelnemers ook zeer op prijs gesteld dat Kees niet alleen de Latijnse en Nederlandse naam van al wat er te zien was kende, maar het ook in het Engels en het Duits kon vertellen. Een aantal deelnemers noemde zelfs de wandeling met Kees het hoogtepunt van de hele conferentie. Van harte aanbevolen, dus !


wim lengton

Beste Kees Boele,

Op 4 april heb je een heel leerzame lezing gegeven over nachtvlinders voor de Vereniging Vrienden van TwentseWelle.Je toehoorders hebben ademloos geluisterd. Soms kwam er een vraag uit het publiek,maar die beantwoordde je direct zonder je van de wijs te laten brengen.Je wist de aandacht van je gehoor door enkele humoristische anecdotes tot het einde toe vast te houden. Ook je powerpointpresentatie was prachtig.Het was een heel geslaagde avond.Nogmaals bedankt.


Saakje en Jan Spoelstra

Als deelnemers van de cursus “Van oersoep tot oermens” (2013) willen wij u complimenteren met de manier waarop u de complexe materie naar voren hebt gebracht;-de cursus blonk uit door helderheid;- er was een korte samenvatting van  voorafgaande behandelde stof;- de power-pointpresentatie was up-to-date - de reader was instructief;- er bestond een goede wisselwerking tussen docent en cursisten.Wij hebben genoten!


Friso Bavinck

Net de cursus 'Van oersoep tot oermens' van de Seniorenacademie  Groningen afgesloten. Zes colleges, die ons hebben laten zien hoe de evolutie van al het leven zich heeft voltrokken.

Enthousiaste presentatie, prachtige beelden, heldere uitleg en goede interactie! De syllabus en de te downloaden slides maken het mogelijk alles nog eens goed te bestuderen. Heel waardevol!

Dank, Kees Boele.


Cees van Duijn, Voorzittter Evenementencommissie Aegon-Gepensioneerden.

De presentatie Patagonië voor de gepensioneerden van Aegon Verzekeringen was een groot succes.Meer dan 200 gepensioneerden genoten van de lezing. Hartelijk dank aan Kees Boele.


Mirjam

Een geweldig gebied.

Ik heb genoten van de historische verhalen over de ijstijden, de volkeren die er 7/8000 jaar geleden leefden, de grafheuvels en het schijnvliegveld.

Fantastische natuur, ook al was het winters wittig. We hebben gele trilzwam gezien hoog in de boom en bekertjesmos in de vochtige grond, eikenvaren en koningsvaren, grote groepen spreeuwen en koperwieken, reeënpaadjes, geiten en hooglanders, en natuurlijk het moederkoren met het fantastische verhaal erachter.

Kees, ik heb geweldig genoten. Bedankt!
Mirjam


Henny Klein

Maar verwacht nou niet dat je bij de wandelingen van Natuurpresentaties aan stevig doormarcheren toekomt: daarvoor is er veel te veel interessants te zien onderweg om even bij stil te staan. Dat vind ik juist zo boeiend: van alles te ontdekken waar je anders ongemerkt aan voorbij loopt!


Gerda Markx, verzorgingshuis Hendrik Kok

Hallo Kees,

Het was een prachtige presentatie in Verzorgingshuis voor blinden en slechtzienden Hendrik Kok in Rolde. Een geweldige presentatie de bewoners hebben er van genoten, ze konden veel (voor zover mogelijk) zien, voelen, ruiken en horen over de natuur in Groningen en Drenthe. Je manier van vertellen is erg boeiend.

Hier zal nog lang over gesproken worden. Bedankt!

Gerda Markx, contactpersoon Recreatie & Ontspanning Interzorg


Ger van Bochove schrijft in IVN Natuurlijk Zuidlaren

"Ik heb heel wat boeken bestudeerd en met deskundigen over "mijn veentje" gesproken, maar heb toch mijn kennis en inzicht over hoogveen en laagveen aanzienlijk kunnen vergroten door deelname aan de cursus Licht op het Veen van Kees Boele die door IVN Zuidlaren werd georganiseerd. Zijn beschrijving van planten- en dierengemeenschappen, aangevuld met excursies, waren voor mij erg verhelderend en hebben mij een nieuwe kijk gegeven op mijn eigen gebiedje (De Grondelooze Kuil)".


Claartje Freriks

Beste Kees,

Het is alweer even geleden, maar ik wilde je graag complimenteren met de wilde plantencursus van 2012 in de Hortus Haren. Voor mij als absolute flora-beginneling een zeer leerzame en leuke cursus. Ook de excursies waren erg boeiend, veel afwisseling. Leuk om bij de laatste excursies te merken dat ik bepaalde plantenfamilies zelfstandig leerde herkennen. Ik kijk uit naar het vervolg dit jaar en hoop een aantal van mijn mede cursisten van 2012 dan weer te treffen. Mocht je nog plaatsen vrij hebben: een aanrader voor iedereen die de basis wilde planten kennis al beheerst, ik zou zeggen inschrijven nu het nog kan!

Groet, Claartje


Regien Bosman IVN Noord-Groningen

Woensdag 16 januari 2013 geniet IVN Noord-Groningen van een prachtige wandeling over Schiermonnikoog terwijl het buiten vriest dat het kraakt. Wij zitten in zalencentrum De Butler in Uithuizen en Kees Boele is onze gids.
De opkomst is groot, Kees neemt ons mee van Willemsduin tot Westerplas. Alles hebben we bekeken, van mossen, Addertong en Kruisdistel tot Hondsroos en Egelantier. Ook de bijzondere historie van het eiland wordt niet vergeten.
De weetgierigheid van het publiek komt uitgebreid aan bod en daarmee de steeds wisselende biotopen veroorzaakt door de steeds wisselende natuurlijke omstandigheden van dit wandelende eiland.
Na afloop komt direct de vraag uit de zaal: "En wanneer gaan we er echt heen Kees?" Daar wordt zeker aan gewerkt!
Kees, bedankt voor deze geweldige ontdekkingsreis.

Namens IVN Noord-Groningen,

Regien Bosman.


Anton Snel

Namens onze gasten van natuurkampeerterrein De Rietkraag te Lemelerveld wil ik je heel erg bedanken voor de prachtige presentatie over nachtvlinders, die je afgelopen zomer bij ons hebt gegeven. Jouw enthousiasme werkte aanstekelijk en tot laat in de kleine uurtjes hebben we genoten van het grote aantal kleurrijke nachtvlinders, die op het "witte"doek verschenen.Ook dit jaar 2013 doen we weer mee met jouw estafette op natuurkampeerterreinen over nachtvlinders.


JanSiem Rus - IVN Zuidlaren

Namens het IVN Zuidlaren willen we Kees hartelijk bedanken voor de leerzame en goed georganiseerde 'veen'-cursus, die in oktober dit jaar door Kees gegeven is. In korte tijd (3 avonden + excursie) hebben de deelnemers kennis kunnen nemen van de bijzondere veenlandschappen die wij nog in Nederland hebben. De eerste avond kwamen de hoogveengebieden aan de orde, de tweede avond de laagveengebieden en de derde avond was gewijd aan de historische ontwikkellingen in het veen en van het veen (verveningen, etc.). Hoewel de natuur in de veengebieden (flora, fauna) centraal stond, ging Kees ook in op de ontstaansgeschiedenis, bodemopbouw, waterhuishouding en andere externe factoren van belang voor de instandhouding van het veen. Al met al een complete cursus en bovenal een 'gezellige en gemoedelijke sfeer'. Voor andere IVN-afdelingen een aanrader.

N.B. de excursie hebben we gehouden op een zaterdag, waarbij we het Witterveld (gaaf stukje hoogveen) en het laagveengebied van de Rottige Meenthe in Friesland hebben bezocht.


Mirjam

Hallo Kees, ik heb geweldig genoten van de excursies en ook van de theorie en ik kan nu niet ophouden. Ik wil steeds meer...van al die mooie paddenstoelen, bomen, bloemen, beestjes en de fantastische verhalen. Wanneer gaan we weer op pad?

bedankt,

mirjam


frans kuijpers

hoi kees,

ik heb genoten van je excursies, van je kennis, enthousiasme en je oog voor kleine natuurdingen!

en natuurlijk van je begrip voor mijn vaak aanwezige niet-weten.....

ik ga vaker van je genieten!


Meint Tempel

Was een mooie tijd de afgelopen maanden met de medecursisten en onder leiding van Kees fantasties.

Ik kijk uit naar het vervolg!


Peter Kruijt

Hallo Kees

Ik heb de cursus Wijknatuurgids Beijum Lewenborg Kardinge als een bijzonder prettige en leerzame bezigheid ervaren. Onder jouw bezielende en uiterst kundige leiding zijn wij aankomend wijknatuurgidsen allemaal wijzer en vaardiger geworden in het overbrengen van de bewondering voor de natuur op andere wijkbewoners.

groene groet

Peter


Menno en Harma Heeres

Dag Kees,

Hierbij willen wij je bedanken voor de prachtige avonden en een schitterende excursie in het kader 'Licht op het veen'. Een waterval van informatie, die zich langzamerhand een weg baant naar 'onderliggende lagen', om in de veensferen te blijven.

Het was als vanouds!

Nogmaals onze dank en graag tot ziens!

(Fijne tijd in Zuid-Afrika)
Hartelijke groeten

Harma en Menno Heeres


Tobias Alderliesten

Kees de verteller, Kees de charmeur, Kees de allesweter, Kees de reiziger je hebt onze gasten een prachtige week aangeboden waar nog steeds over gepraat word. Wij danken jouw en Stella heel hartelijk voor een unieke week in Hotel Alpina!

Hartelijke groet,

Het Alpina team


Herman Woltjer IVN Grootegast e.o.

Afgelopen woensdag 25 april hebben we kunnen genieten van een presentatie van Kees over planten rond en in stad en dorp. Op boeiende wijze wist Kees ons mee te nemen naar bermen, ruige plekjes, sloten en vijvers, straten en pleinen. Eigenlijk ging het om onze leefomgeving. En steeds blijkt dat er veel meer te zien dan wij denken. De door een lid van onze afdeling meegebrachte planten werden in de pauze gedetermineerd en dat leverde een enorme betrokkenheid op. Al met al een leerzame en boeiende avond. Wij hebben besloten Kees nog eens uit te nodigen met een ander onderwerp. een aanrader.


IVN Zuidlaren Ineke Boland

Zaterdag was het weer een excursie om nooit te vergeten. Een stinzen- en bomen excursie, die we omdat we in Groningen zijn van John Roggen gewoon Börgbloumkes- excursie moeten noemen. Met 17 man en vrouw drentelden we onder begeleiding van Kees door het park van de Fraylemaborg . En de tijd vloog. Het waasige paars van de vele voorjaarhelmbloemen of vingerhelmbloem (Corydalis solida), door Kees De Dame genoemd, overheerste. De Heer is dan bij Kees de veel groter ogende holwortel (Corydalis bulbosa) die weliswaar een heel eind verder op staat. Samen kunnen ze dus niet zoveel. Andere börgbloumkes: de witte en gele anemonen en het bijzondere kievietsbloemetje (Fritillaria meleagris). Maar behalve over de börgbloumkes heeft Kees ons veel verteld over de majestueuze bomen die er in het park staan. Wisten jullie dat je bij het kauwen op een lindeboomblaadje  een slijmbal in je mond proeft. ....get... en dat een sequoia eigenlijk een knuffelboom is. De stam is lekker zacht en altijd een ietjepietsje warmer dan andere bomen. En dat sommige bomen kniewortels hebben? Maar op één vraag moest Kees het antwoord schuldig blijven: waarom heeft die beukeboom z'on ruitpatroon op de bast. Ook onze eigen bomendeskudige Gerrit wist hierop het atwoord niet. Maar bij bomen en börgbloumkes bleef het niet alleen ook de paddestoelen en een paar mossen passeerden de revue.  Kortom wie er niet bij was weet nu wat -ie gemist heeft.


Groei & Bloei Sneek e.o.

Op woensdag 21 maart heeft de heer K. Boele in Sneek een lezing verzorgd over Patagonie, de Falklandeilanden en Antarctica. Met behulp van kaarten kregen we een duidelijk overzicht van de gebieden, waar de lezing betrekking op had. Het was een heel bijzondere avond met prachtige natuuropnames, een boeiend verhaal en speciaal voor onze vereniging aandacht voor de plantengroei. Deze lezing is een aanrader!


Herman ter Veen

Dag Kees

De lezing van gisteravond 22 maart 2012 over de "Drentsche Aa van bron tot monding" was uitermate boeiend, leerzaam en instructief. Mede door de opbouw van de powerpoint presentatie werd een goed beeld van de geschiedenis en de natuur van deze laaglandbeek gegeven. Na afloop van de lezing hoorde ik van de aanwezigen niet anders dan lof en waardering. Vooral jouw enthousiasme over en kennis van het gebied werd geweldig gewaardeerd.

Wij zien uit naar de excursie op dinsdag 22 mei as.

Vriendelijke groet en tot 22 mei.

Herman ter Veen - IVN Stadskanaal


Lukas Cazemier

Goede morgen Kees Boele,

Ook wij zien met goede gevoelens terug op de bijeenkomst van gisteravond. Het was gezellig en door de enthousiaste manier van vertellen bleef men geboeid luisteren.

In het verslag, dat in de “Kollumer Krant” zal komen te staan heb ik geschreven:

Na het officiële gedeelte van de vergadering gaf de heer K. Boele uit Haren een natuurpresentatie over het Lauwersmeer.

Het ontstaan en de geschiedenis van het gebied werd besproken, vervolgens kwam de vogelwereld aan de orde

en als laatste deel de grote verscheidenheid aan soms zeer zeldzame planten.

Dit ging allemaal vergezeld van prachtige opnamen waaruit de schoonheid van het gebied duidelijk naar voren kwam.

Dit ontlokte een der aanwezigen de suggestie een excursie met rondleiding door het Lauwersmeergebied te organiseren.

Vriendelijke groeten van

Lukas Cazemier, penningmeester van de

Vereniging tot Bevordering van de Landbouwarbeid in de gemeente Kollumerland c.a.


Chaim Zimet

Woensdag 15 februari presenteerde Kees op verzoek van IVN Norg zijn presentatie over het Nationaal Park Het Drents-Friese Wold. Een mooi vormgegeven PowerPoint begeleidde het onderhoudende verhaal van deze natuurman. Op originele wijze nam hij het publiek mee op een virtuele wandeling door dit prachtige gebied.

Kees is een boeiende en onderhoudende verteller. Hij wist de volle zaal met zestig bezoekers van begin tot eind te boeien.

Kortom, een aanrader voor andere IVN-afdelingen!

Chaim Zimet (secretaris IVN Norg)


Kristin Wijnja

Kees,

hartelijk dank nog voor de twee boeiende presentaties over de "relatie bomen en insecten" en de "wilde bijen en hommels" die je afgelopen jaar in Groningen hebt gehouden. Knap, hoe je je diepgaande feitenkennis op zo'n onderhoudende en laagdremeplige manier aan het "gewone" publiek kunt overbrengen. Het enthousiasme en je liefde voor de natuur spatten van je presentaties af!

Veel succes en plezier met je werkzaamheden,

Kristin


wim zolf

Goede actie Kees,

Ik hoop dat je succes hebt met deze aanpak.

In voorkomende gevallen zal ik aan " Natuurpresentaties" denken,

succes,

Bea en Wim