La Gomera, natuurlijk paradijs
Het bijna kleinste Canarische eiland La Gomera staat hoog aangeschreven bij biologen en natuurliefhebbers. Dit heeft alles te maken met de vulkanische geboorte van de Canarische eilanden. Terwijl alle eilanden contacten bleven houden met de borrelende magmahaard kreeg La Gomera rust. En dat heeft tientallen planten de gelegenheid gegeven om zich te ontwikkelen tot echte “Gomera”-soorten. Rijk bloeiend en verrassend bijzonder. Ook vogelaars heeft La Gomera veel te bieden. Canarische pimpelmezen, Canarische tjiftjaf en echte kanaries voelen zich er thuis. Met deze presentatie neemt natuurpresentator Kees Boele u mee op een bijzondere reis over La Gomera. Landschap, flora en fauna, alles komt uitgebreid langs.

Costa Rica, vogel- en kikkerparadijs
Geen land ter wereld is zo klein en toch zo divers als Costa Rica. Spuwende vulkanen,  tropische stranden en oerwouden liggen er bijna naast elkaar. Pijlgifkikkers, vier soorten apen en toekans, dat is wat de meeste toeristen als beelden mee naar huis nemen. Natuurpresentator en reiziger Kees Boele laat zien dat er veel meer is. Allerlei bonte kolibries, tangaren, de bontste kikkertjes, miereneters, bizarre vleermuizen en vlinders. Een presentatie als opstap naar een echte reis naar Costa Rica.

Zuid-Afrika, een wereld in één land
Een wereld in één land, dat is wat de Zuid-Afrikaanders zeggen over hun eigen land. Van de Kaap tot de Limpopo, steeds weer anders met unieke landschappen en bijzondere natuur. Kees Boele, eens reisleider en nu natuurpresentator, heeft er heel veel voetstappen liggen. In deze presentatie geeft hij een kleurrijk overzicht van groen Zuid-Afrika. Planten, insecten, reptielen, vogels en zoogdieren in een steeds weer ander decor.

Namibië, het laatste geheim van Afrika
Het laatste geheim van Afrika, dat is de leus van Namibië. Na de onafhankelijkheidsoorlog keerde de rust er terug. Het is vooral een leeg land met woestijnen en bergen. En vooral heel veel groot en klein wild. Vaak moet je er wel naar zoeken, soms loop je er gewoon tegen aan. Reiziger en natuurpresentator Kees Boele neemt u mee op een tocht van de zuidelijk Fish River Gorge tot aan Etosha.

Patagonië en Antarctica, vulkanen en pinguïns
Patagonië, de uiterste zuidpunt van Zuid-Amerika. Overal voel en zie je de koude vingers van het Zuidpoolijs. Van de majestueuze Torres del Paine in Chili tot de Argentijnse gletsjers of het koude Vuurland. Al het leven is er aangepast aan een korte zomer en een lange winter.

Bioloog en natuurpresentator Kees Boele neemt u mee op een adembenemende reis langs de mooiste locaties in dit bijzondere gebied. Om te zien waar de barre omstandigheden zijn oorsprong vinden steekt u over naar de Falkland Eilanden en het desolate landschap van het Antarctisch schiereiland. Met windkracht 11 of 12 gaat u over de Drake Passage terug naar Ushaia. Zeebenen heeft u niet nodig, u krijgt een presentatie op het witte doek.

Alpennatuur, leven op grote hoogte
Voor ons zijn de Alpen het toonbeeld van fraaie natuur. Bergen, bloemen, een rustige zwevende steenarend. Maar onder en boven de grond is het een geologisch slagveld tussen het oude Europa en het onstuitbaar naar het noorden oprukkende Afrika. Nergens ervaar je dat zo sterk als in de omgeving van Chur (Graubunden). Totaal verkreukelde zeebodem, kalkrotsen afkomstig van honderden kilometers naar het zuidwesten en dat terwijl je vanaf de hoogste top zowel de versteende koraalriffen van Europa als van Afrika kunt zien. Deze “puinhoop” zorgt er wel voor dat er voor meer dan duizend plantensoorten en ruim honderd vlinders elk een eigen leefgebied is. Kees Boele, natuurpresentator pur sang, verzorgt sinds 2012 voor Wandel- en Skihotel Gürgaletsch jaarlijks themaweken Alpennatuur in Tschiertschen (CH).