Contact
Bel voor meer informatie 06-19782091 | of mail naar: info@natuurpresentaties.nl

facebook logo   facebook logo   facebook logo facebook logo

Paviljoen Sassenhein (Haren)

Eens werd hier het moeras aan de oevers van de Drentsche Aa verveend en nu is het een uniek vogel- en visparadijs. Grote zaagbek, visarend en nonnetje zijn slechts enkele van de meer dan honderd soorten die hier gezien worden. Hein Aalderink mag met trots vanaf zijn sokkel uitkijken over plas en terras bij Paviljoen Sassenhein. Ruim tachtig jaar geleden legden hij en zijn vrouw Saskia in hun testament vast dat dit gebied zou blijven zoals het was: een uitnodigend recreatiegebied.

Paviljoen Sassenhein is misschien de meest opmerkelijke plek in het dal van de Drentsche Aa. Je verwacht een meanderend riviertje en je ziet een laagveengebied zoals niet zo misstaan in Zuid-Holland. Tegelijkertijd stap je in levende historie; zo zag het prille ontstaan van het Paterswoldse Meer eruit. Langgerekte plassen, omzoomd met elzen, dobberende meerkoeten in het zwarte veenwater. Het enige wat ontbreekt zijn de voornamelijk van oorsprong Friese verveners, hun scheepjes en hun “baggelschep”.

Natuurpresentaties en Paviljoen Sassenhein bieden bezoekende groepen een gezamenlijk arrangement voor een bijzondere verkenningstocht door en rond dit gebied. Deels over gangbare paden, maar ook over het voor anderen afgesloten terrein van de visvereniging.

Kosten:

Excursiedeelname kost € 8,00 per persoon met een minimum van 15 deelnemers (minder kan, maar dan betaalt u 15 x € 8,00).

Meer informatie?

Zie de website van Paviljoen Sassenhein.