Contact
Bel voor meer informatie 06-19782091 | of mail naar: info@natuurpresentaties.nl

facebook logo   facebook logo   facebook logo facebook logo

Restaurant De Waterjuffers bij Vos (Noordlaren)

Aan de rand van het Zuidlaardermeer, in de Oostpolder in Noordlaren, vindt u “De Waterjuffers bij Vos”. Een sfeervol eethuisje met gezellig terras, gelegen naast de bekende palinghandel van de familie Vos.  U bent er van harte welkom voor een lunch, borrel of diner vanaf maart tot en met september.

“De Waterjuffers bij Vos” ligt midden in een van de mooiste en rijkste vogelgebieden van Noord-Nederland. Het Zuidlaardermeergebied en de aangrenzende polders zijn broedgebied voor honderden vogels. De kemphaan is er thuis, inmiddels zelfs met een enkel broedgeval, grutto en tureluur zijn er algemeen. Afhankelijk van de waterstand zijn witwang-, witvleugel- en zwarte stern vaste gasten in het late voorjaar en vroege zomer. Visarenden en bruine kiekendieven zorgen er geregeld voor onrust onder de vogels. Een beverburcht is op loopafstand te vinden, maar deze dieren zijn alleen ’s nachts actief. Otters zijn nog lastiger waar te nemen maar inmiddels wel helemaal terug van weggeweest.

Natuurpresentaties en “De Waterjuffers bij Vos” bieden maatwerkarrangementen voor groepen van minimaal 15 personen. Een lunch of diner met streekgerechten, wilde planten en vis uit het Zuidlaardermeer gaat uitstekend samen met een excursie. In de vroege ochtend de dauw rond je enkels voelen? Combineer het met een mooi ontbijt, uiteraard met huisgebakken bolletjes. Liever een vaartocht met natuurgids, een vogelexcursie in het voorjaar of paddenstoelentocht in het najaar? Er is veel mogelijk in combinatie met het restaurant.

Kosten:
Excursiedeelname kost € 8,00 per persoon met een minimum van 15 deelnemers (minder kan, maar dan betaalt u 15 x € 8,00)

Meer informatie?
Zie de website van “De Waterjuffers bij Vos