Contact
Bel voor meer informatie 06-19782091 | of mail naar: info@natuurpresentaties.nl

facebook logo   facebook logo   facebook logo facebook logo

Stichting Het Drentse Landschap

Stichting Het Drentse Landschap zet zich in voor de bescherming van natuur en erfgoed in Drenthe. Met ruim 8500 hectare natuur, ruim 270 gebouwen, 22 hunebedden en vele archeologische objecten, zoals grafheuvels en urnenvelden, is Het Drentse Landschap jaarlijks gastheer voor vele duizenden bezoekers.

Educatie en voorlichting voor al deze bezoekers staat hoog in het vaandel. Met bezoekerscentra, folders en uitgezette routes wordt een eerste kennismaking aangeboden. Wil je meer? Dan is er een zeer uitgebreide agenda. Met algemene rondleidingen, themadagen en bijzondere activiteiten. En voor iedereen die nog meer wil weten van de bijzondere Drentse natuur bieden Het Drentse Landschap en Natuurpresentaties sinds 2014 een bonte waaier van excursies.

Ons doel is niet eenvoudig. Zowel voor beginners als voor doorgewinterde veldbiologen willen we verdieping bieden. Een eerste kennismaking met reptielen of mossen gaat goed samen met veel informatie over leefwijze, levensgemeenschappen en relaties met verwante soorten. Daarbij is het niet de bedoeling om zware colleges vanaf een pitruspol aan te bieden. De excursieleider/bioloog laat veel zien, brengt zijn enthousiasme over en vervolgens is het zelf zoeken, kijken, ontdekken en beleven. Met hem kom je op plekken waar anderen niet kunnen of mogen komen. Waterdicht schoeisel is vaak nodig en verrekijker of loep komen altijd van pas.

 

Programma
Zie zowel de excursieagenda  op deze site als de agenda van Het Drentse Landschap.

Kosten:
Excursiedeelname kost € 8,00 per persoon.

Meer informatie?
Stuur dan een mail naar Natuurpresentaties (info@natuurpresentaties.nl)