Contact
Bel voor meer informatie 06-19782091 | of mail naar: info@natuurpresentaties.nl

facebook logo   facebook logo   facebook logo facebook logo

Veldcursus flora en fauna

Natuurpresentaties en Aquila Ecologie organiseren in 2022 van 3 juni -6 juni en van 8-11 augustus  voor het zevende jaar veldcursussen flora en fauna kennis. Beide cursussen zijn breed opgezet vanuit twee totaal verschillende landschapstypes. In juni gebruiken we daarvoor het Zuid-Limburgse krijtlandschap (vanuit Noorbeek), in augustus het Drents-Friese Woud (vanuit Wilhelminaoord) , Er wordt alle ruimte gegeven om te leren determineren met aandacht voor de opbouw van soortenkennis op het gebied van flora en fauna. Tijdens de eerste cursus zal het accent liggen op vogels, flora (met name grassen, zeggen, orchideeën) en bodemleven. Tijdens de tweede accent ligt het accent op insecten, bodemleven, mineerders / plantengallen en flora (met name composieten en schermbloemigen).

De cursus bestaat uit volle excursiedagen met ’s avonds enkele presentaties en gelegenheid tot zelfstandig werk.  Kosten: € 275 voor particulieren, inclusief BTW, accommodatie, alle maaltijden en cursusbegeleiding.  Kosten voor bedrijven en organisaties: € 440,- excl. BTW en inclusief accommodatie, alle maaltijden en cursusbegeleiding.

Docenten: Kees  Boele (Natuurpresentaties) en Niels Kimpel (Aurelia Ecologie). Kees (1956) is bioloog / ecoloog en natuurpresentator met een zeer brede kennis van flora en fauna. Niels (1993) is boswachter ecologie en heeft zijn focus vooral liggen op fauna. Tijdens de veldcursus zal hij, naast de “grote” fauna, jullie meenemen in de wereld van ongewervelde dieren.

Aantal NU NOG beschikbare cursusplaatsen: Veldcursus 1: 1 ; Veldcursus 2: 9.

In de afgelopen jaren is gebleken dat deze cursussen snel vol lopen. Geef je daarom nu al op middels het contactformulier op deze website. In de alinea opgave voor cursus:….graag ook je leerwensen vermelden. Na opgave volgt een factuur voor het inschrijfgeld (10 % cursusgeld), pas na ontvangst betaling is je boeking compleet).

Op deze cursus zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing met uitzondering van het inschrijfgeld.

Inschrijven