Contact
Bel voor meer informatie 06-19782091 | of mail naar: info@natuurpresentaties.nl

facebook logo   facebook logo   facebook logo facebook logo

Vlinders in de tuin – Varsseveld

Reinderink Natuuradvies & -beleving, de Vlinderstichting en NatuurlijkBUITEN bieden in 2018 samen een cursus “Vlinders in de tuin” aan in Sinderen (Gelderland). Deze cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in vlinders, het is een beginnerscursus die bestaat uit drie theorie avonden en drie excursies. Twee avonden worden verzorgd door Kars Veling van de Vlinderstichting. Hij vertelt u tijdens de eerste avond over de levenswijze en de leefomgeving van dag- en nachtvlinders. Welke dagvlinders zijn er en hoe kun je ze herkennen? Hierbij besteden wij bijzondere aandacht aan de soorten die u in uw tuin aan kunt treffen. De tweede theorieavond wordt verzorgt door Anna Kemp van NatuurlijkBUITEN. Zij legt u uit hoe u uw tuin vlindervriendelijk in kunt richten en beheren. Als voorbeeld wordt hun eigen natuurtuin behandeld. Welke dag- en nachtvlinders kun je hier aantreffen? De derde theorieavond wordt verzorgt door Kars Veling en staat volledig in het teken van nachtvlinders. Welke nachtvlindersoorten zijn er, hoe kun je ze herkennen, welke soorten kun je in tuinen aantreffen? Zijn nachtvlinders erg veeleisend of juist niet? Aansluitend aan de theorie, gaat we speuren naar nachtvlinders die we lokken met stroop (smeren) én op een wit laken. Daarnaast bieden we twee dagvlinder excursies aan, in mei gaan we op zoek naar de voorjaarsvlinders en in juli naar de zomervlinders.

Bij voldoende belangstelling wordt een 1-daagse workshop ‘ontwerp je eigen vlinderborder’ aangeboden (extra bij te boeken voor € 85,50). Meer informatie over deze workshop vindt u hier.

Data: dinsdag 27 maart (avond, theorie), dinsdag 17 april(avond, theorie), dinsdag 15 mei (avond, theorie en excursie) zaterdag 26 mei (excursie, middag), zaterdag 7 juli (excursie, ochtend). Docenten: Kars Veling en Anna Kemp (theorie), Kars Veling en Silvia Reinderink (excursies).

Kosten: € 55,- p.p.

 

Inschrijven